Verkkokauppa

Suomen kaunein lehmä -kilpailun yleisöäänestyksen ehdokkaat!

Suomen kaunein lehmä -kilpailun yleisöäänestyksen ehdokkaat!
22 toukokuun, 2020 IOPARI

Suomen kaunein lehmä -kilpailu.

Huhtikuun alussa Pohjois-Savolainen rakennusyritys IOPARI järjesti ensimmäistä kertaa ikinä Suomen kaunein lehmä kilpailun. Kilpailuun osallistuttiin lähettämällä kilpailujulkaisuun kuva omasta ehdokkaasta. Osallistumisaikaa oli toukokuun puoleen väliin asti ja kilpailun seuraava osio on yleisöäänestys:

Alla on numeroituna kaikki Suomen kaunein lehmä -kilpailuun osallistuneet lehmät. Äänestäminen on yksinkertaista:

1. Valitse kuvista suosikkisi.

2. Mene Facebookiin tästä linkistä.

3. Linkkijulkaisun kommenteissa on ehdokkaat numeroituna: tykkää oman voittajaehdokkaasi kommentista (vain tykkäykset lasketaan äänestykseen).

Kilpailun voittaa se lehmä, jonka kommenttiin on reagoitu eniten, joten vinkkaathan suosikkisi myös kavereille! Voittajalehmä sekä perintöprinsessat palkitaan IOPARI:n toimesta, ja voittajasta sekä hänen tilastaan kirjoitetaan IOPARI:n blogiin kertomus. Äänestäjien kesken arvomme pienen herkkuyllätyksen! Vastausaikaa on toukokuun loppuun saakka!

1. Aurora 2. Harmony 3. Rinteelän Tuulia 4. Lumi

5.Light Time 6. Mainetar 7.Ibiza 8. Hile aka Pehmis 9. Lumikki

10. Uotilan Jelly 11. Hertta 12. Mukkelis 13. – 14. Ellu

15. Mainetar 16. Usva 17. Mesikka 18. Makita 19. Ounas

20. Auroora 21. Orvokki 22. Murunen 23. – 24. Mesiheinä

25. Jeesus 26. Mattilan-tilan Laiho 27. Odette 28. Piika 29. Papu

Lehmää hoivataan kuten muitakin lemmikkejä.

Suomen kaunein lehmä kilpailu on leikkimielinen missikisa lehmille. Kauneuskilpailun kuoren alla kytee kuitenkin syvällisempi agenda halustamme tuoda julki se, kuinka tuotantoeläintä hoivataan ja rakastetaan siinä missä kotikissaakin. Lehmillä on nimet ja persoonat ja niitä kuvataan internetiin yhtä lailla kun kissoja ja koiriakin.

Me ymmärrämme, että maidontuotannon eettiset ongelmat huolestuttaa kuluttajia. Emme kuitenkaan voi tarpeeksi korostaa sitä, kuinka suurella tärkeydellä eläinten hyvinvointi otetaan maidontuotannossa huomioon. Hyvinvointia parannetaan jatkuvasti niin lypsyssä käytetyillä laitevalinnoilla, kuin myös hyvin aikaisessa vaiheessa navetan suunnittelussa. Maidontuotannossa eläinystävällisyys on myös tärkeä osa tuoton maksimointia, sillä hyvinvoiva lehmä tuottaa enemmän. Myöskin ympäristörasite lehmää kohden pienenee, mitä vanhemmaksi lehmä elää. Esimerkiksi Valion sivulla tuotantoeläinten hyvinvoinnista voi lukea kattavasti tietoa, jonka lisäksi IOPARI:n verkkosivuilla julkaistaan aika-ajoin blogijulkaisuja jotka sivuaa aihetta.

Onnea matkaan kilpailijoille!