Verkkokauppa

Suomalaisen ruoan päivä: IOPARIn ahvensoppa

Suomalaisen ruoan päivä: IOPARIn ahvensoppa
4 syyskuun, 2020 IOPARI

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2020

Suomalaisen ruoan päivä on taas täällä, kun sitä vietetään toista kertaa  4.9.2020! Sen tarkoitus on juhlia kotimaisten ruoan saatavuutta ja muistuttaa sen erinomaisista eduista, kuten siitä, että sen alkuperä on aina tiedossa ja koko tuotantoketju tunnetaan. Suomalaista ruokaa syömällä vältytään myös valtavilta hankintaketjuilta ja tiedetään, että ruoka on aina vastuullisesti tuotettua. Suomalaisen ruoan pöytään saaminen edellyttää 340 000 ihmisen työn, eli suomalaista käyttämällä tuet myös työllisyyttä suomessa!

IOPARI OY halusi juhlistaa Suomalaisen ruoan päivää ja teimme suomalaista, perinteistä ahvensoppaa sen kunniaksi. Tämä ahvenkeitto syntyy nopeasti yhdessä kattilassa ja on valmistettu täysin suomalaisista raaka-aineista mausteita lukuunottamatta. Tästäpä repsettiä kokeiltavaksi!

Ainekset

  • Reilu nokare voita paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 7,5 dl puljonki kalalientä
  • 400g kiinteää suomalaista perunaa
  • 2 porkkanaa omasta maasta tai kaupan vihanneshyllyltä
  • kokonaisia mustapippureita oman maun mukaan
  • 2 laakerinlehteä
  • n. 350-400 g ahvenfileetä itse kalastettuna tai kaupan kalatiskiltä
  • 2dl kuohukermaa, täys- tai ternimaitoa
  • koristeeksi tilliä

Ohjeet

Aloita pilkkomalla sipulit, perunat ja porkkanat. Kuullota ensin sipulit voissa ja lisää sitten kalaliemi sekä peruna- ja porkkanalohkot. Nakkaa kattilaan myös laakerinlehdet ja pippurit.

Tässä vaiheessa vihannesten kypsyessä leikkele ahvenfileet hyvänkokoisiksi paloiksi. Vihannesten kypsyttyä käännä levy reilusti pienemmälle, tai nosta kattila pois liedeltä ja lisää kalat. Keittämiselle ei enää ole tarvetta, vaan kala kypsyy liemen lämmössä. Lopuksi lisätään kerma/maito. Lisää vielä tilliä ja suolaa maun mukaan. Ole kuitenkin tarkka, ettet peitä ahvenen makua liialla suolalla! 

Tarjoile keitto oikealla voilla voidellun ruisleivän ja raikkaan maitolasillisen kanssa.

Suomalaisen ruoan päivä on tietysti myös oivallinen aika muistaa kiittää tuottajiamme, eli asiakkaitamme.

Suurkiitos tilallisille!