Verkkokauppa

M2erlin on lypsyrobotti, joka on tehty sinulle

M2erlin on lypsyrobotti, joka on tehty sinulle
21 elokuun, 2020 IOPARI

M2erlin on lypsyrobotti, joka on tehty sinulle

Fullwood Packo Group on suunnitellut ja valmistanut ratkaisuja maidontuotantoon jo 90 vuotta ja lypsyrobotteja yli 20 vuotta. Sinä aikana tilallisten ongelmat ovat tulleet tutuksi ja liiketoiminnan sydämessä onkin eläinten ja tilallisten elämänlaadun parantaminen innovatiivisten ja mahdottomuutta hipovien tuotteiden myötä. Fullwoodilla on huomattu, että kahta samanlaista tilaa harvoin löytää, jonka vuoksi tutkimus ja kehitystyöhön tehdään valtavia investointeja jatkuvasti, jotta tilojen tarpeiden ja ominaisuuksien vaihtelevuuteen voitaisiin vastata aina parhaalla mahdollisella tavalla. Uusin taidonnäyte Fullwood Packolta on M2erlin AMS lypsyrobotti, joka on vertaistaan vailla

Mihin perustuu M2erlinin taika?

Lypsyrobottien ominaisuuksiin perehtyminen voi tuntua juoksuhiekassa tarpomiselta. Jokainen robottivalmistaja tai jälleenmyyjä tarjoaa samoja iskulauseita ja etuja, oikeastaan enempää niiden ominaisuuksia avaamatta. Me pyrimme tarjoamaan tuotteistamme erinomaisen ymmärryksen ja koska tuotteet eivät voi itse puhua puolestaan, me teemme sen niiden sijasta. Me olemme itsekin syyllistyneet geneerisiin muutaman sanan selityksiin, mutta nyt haluamme korjata virheemme: eli siis, mihin perustuu M2erlinin taika?

Näin olemme erinomaista lypsyrobottiamme aiemmin kuvailleet. Nyt on kuitenkin aika avata aihetta hieman enemmän seuraavassa viidessä kategoriassa:

  1. Energiatehokkuus
  2. Eläinliikenne ja tilansäästö
  3. Eläinystävällisyys
  4. Tuotannon tehostaminen
  5. Helppokäyttöisyys

Energiatehokkuus

M2erlinin matala energiankulutus ja energiatehokkuus perustuu sen täysin sähköiseen käsivarteen, joka myös tekee M2erlinistä äärettömän hiljaisen, joka puolestaan parantaa navetan työskentely- ja elinolosuhteita. M2erlinin täysin sähköinen käsivarsi on muuten markkinoiden ensimmäinen, joten olemme tämän tekniikan pioneerejä.

Eläinliikenne ja tilansäästö

M2erlinin K-virtauskonsepti, eli neljään suuntaan aukeavat portit tekevät eläinliikkeestä älykkäämpää kuin koskaan ennen. Robotin sijoittaminen pieneenkin tilaan onnistuu sen pienen pinta-alan ja eläinliikenteen säädeltävyyden ansiosta. Monipuolinen sijoitusmahdollisuus auttaa hallitsemaan robotin ruuhkia ja eläinten sujuvaa kulkemista lypsylle ja lypsyltä poistumista. Kun eläinliikenne on järkeistettyä, eläin hakeutuu lypsylle useammin ja robotille jonottaminen sujuu rauhallisemmin parantaen eläinten olosuhteita. M2erlinissä on avoin karsina, joka vähentää lehmän eristyneisyyttä ja parantaa eläinystävällisyyttä.

Eläinystävällisyys

Aiemmassa kategoriassa lueteltujen ominaisuuksien lisäksi M2erlinissä on useita eläinystävällisyyttä parantavaa ominaisuutta. Ensimmäisenä niistä on yleisen järjestelmällisyyden ja hallittavuuden paranemisen kautta vapautuva aika, jonka voi sijoittaa eläinten käytöksen, maidon koostumuksen, sekä määrän tarkkailuun. Maidon koostumusta mittaava Crystal Lab ilmoittaa aikaisessa vaiheessa mahdollisista utaretulehduksista, jolloin asiaan voidaan puuttua ajoissa ja vähentää antibioottien käyttöä tilalla. Utaretulehduksia kuitenkin auttaa ehkäisemään M2erlinin erinomainen Legato life tykytin, joka täyttää suositusten mukaisen nännin alle kohdistuvan alipainetehon erinomaisesti (optimi 38 kPa), tyhjentäen utareen ylimmätkin maitotiehyet.

Utareterveyden tehostamiseksi robotissa on tietysti tehokkaat puhdistimet vetimille, jotka puhdistuksen ohessa myös stimuloivat maidontuloa parantaen tuottoa sekä eläimen hyvinvointia.

Tuotannon tehostaminen

Tuotannon tehostaminen on monisyinen asia, jossa monet pienet asiat vaikuttavat tuottoon valtavasti. Silminnähtäviä asioita ovat mm. lehmän hakeutuminen lypsylle useammin älykkään ruoanjakelun ansiosta, joka annostelee lehmälle juuri sopivan määrän rehua riippumatta sen hakeutumisesta lypsylle useasti päivässä. Lisäksi tuottoon vaikuttaa utareterveys sekä eläimen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja stressittömyys, jota edesauttaa hiljainen ja rauhallinen elinympäristö. M2erlinin erinomainen tykytin on myös osa tuotannon tehostamista, sillä utare tyhjenee varmemmin optimaalisella tykytyksellä. Näiden konkreettisten asioiden lisäksi on syytä ottaa huomioon myös tilallisten hyvinvointi. Kun tilan töitä on helpompi hallita ja niiltä vapautuu aikaa, niin yksilön jaksaminen paranee. Kun tilan päivittäiset työt sujuvat helpommin, niin niiltä vapautuva aika ja energia näkyvät hyvinvointina, josta voi ammentaa halua korjata pieniä epäkohtia tilan toiminnassa, jotka saattavat vuositasolla yltää suuriin tuottoihin.

Tuotannon tehostamisessa täytyy ottaa huomioon myös kulut. Tehokas tuotanto tarkoittaa sitä, että mahdollisimman pienillä kuluilla tuotetaan mahdollisimman paljon. Kuluja joihin M2erlinillä voidaan vaikuttaa ovat mm. eläinlääkäri- ja antibioottikulut, huolto- ja varaosapalvelut, vähenevät huoltokatkot, robotin hinta/laatusuhde, sekä työmäärän keventyminen.

Helppokäyttöisyys

M2erlinin helppokäyttöisyyttä edesauttaa sen yksinkertaisuus. Siitä on riisuttu kaikki ylimääräinen ja jätetty jäljelle vain parhaat ja tarpeelliset ominaisuudet. M2erliniä pystyt hallitsemaan ja seuraamaan etänä, jolloin aikaa jää muille elämän osa-alueille.

Sopiiko M2erlin juuri minun tilalleni?

Jos olet edelleen epävarma, niin ota meihin yhteyttä. Tulemme mielellämme kartoittamaan tilasi tilanteen ja keskustelemaan M2erlinin sopivuudesta sinulle. Tilakäynti on aina ilmainen eikä velvoita sinua mihinkään. Voit myös lähettää ensimmäiseksi tarjouspyynnön. Vakuutamme, että M2erlin on kustannustehokas vaihtoehto järkeville tilallisille.